Desmond Child: "Adele olyan mint Bonnie Tyler" - Rock-show Athénban

 Grammy-díjas amerikai-magyar zeneszerző és producer , Desmond Child , akinek több mint 80 slágere van a Billboard Top 40-ben, már Athénban van, hogy  előkészítse egyedülálló koncertjét a Herodeionban, ahol olyan nagy sztárok is színpadra lépnek, mint Alice Cooper, Bonnie Tyler vagy a The Rasmus



A június 27-i koncert tisztelgés a görög kultúra előtt, d enem csak a görög nemzetközi közösség felé, hanem hogy tisztelegjen és kinyilvánítsa támogatását a folyamatban lévő globális kampány, a Parthenon-szobrok újraegyesítéséért. A koncert bevételének egy részét az Akropolisz Múzeumnak ajánlják fel. A szobrokról évtizedek óta folyik vita Görögország és az Egyesült Királyság között. A 19. század elején, amikor Görögország még az oszmán birodalom fennhatósága alatt állt, Lord Elgin angol diplomata eltávolíttatta a 2500 éve épített Parthenón templom szobrainak felét, melyek a londoni British Museumba kerültek.

A szabadságharc kirobbanása után néhány évvel megalakult a görög állam, ezután számos alkalommal kérték a márványfrízek visszaadását. A British Museumban kiállított alkotások a fennmaradt szobrok akár 60 százalékát is kitehetik Dimitrosz Pandermalisz, az Akropolisz Múzeum igazgatója szerint.

A CNN Greecenek adott interjúban Desmond Child így nyilatkozott Bonnie Tylerről:

-Bizony. Szerencsére jelenleg európai koncert turnén van, ezért mondtam neki, hogy jöjjön el Görögországba és énekeljen néhány dalt. És eljön! Ahogy Bonnie Tyler is!

Desmond Child, Bonnie Tyler, Michael Bolton és Diane Warren (1988). Fotó: Facebook


-Az Ő esetében az, hogy egy tiszta és érzelmes lény. Igazából ő a legfelkészültebb művész, akivel valaha dolgoztam. Amikor együtt dolgoztunk, az összes dalt megjegyezte. De nem csak arról van szó, hogy megtanulta, hanem szívét lelkét beletette a dalba amikor énekelt. Ő nem csak nézi a papírt és énekel, anélkül, hogy érezné amit mond, a dalszöveget. Mindig azt mondom az énekeseknek, hogy ha nem érzik a dalt amit énekelnek, akkor ne várják el a közönségtől, hogy hallják is. Lehet bármilyen jó a dal, ha nem éled át, nem érzed át, amit a szöveg mond, az érzelmeket, szerelmet, féltékenységet, magányt, elutasítást, akkor nem fog menni. Nem elég ha valakinek jó hangja van... ettől lesz valaki művész. 

Szóval Bonnie Tyler egy igazi művész. Érezni minden hangjában amit énekel. Ezen kívül csodálatos, szívből jövő hangja és nevetése van, ami megérinti a szíveket. Imádom Bonnie Tyler és a közös dalaink is fantasztikusan sikerültek. 

- Van olyan művész, akivel nem dolgoztál együtt, de nagyon szeretnél?

– Igen, nem kell sokat gondolkodnom, hogy elmondjam. Ő Adele! Minden barátom írt Adelenek dalt, kivéve engem! Minden szempontból zseni. És olyan, mint Bonnie Tyler, vagyis nagyon érzelmes és igaz. Érzi az igazát, amikor énekel, ezért szeretik az emberek.

- Mit kell még elárulnod a Herodeionban adott koncertedről?

„Ez egy nagyszerű év számomra, sok szép dolog fog történni. Szóval elárulom, hogy lesznek meglepetések, és különleges jelmezekkel készültem az előadásra! Az első részben kékbe, a másodikban fehérbe leszek öltözve a görög zászló tiszteletére!"

A koncertet klasszikus vonószenekar, az Athens Pilharmonic Pop Orchestra kíséri, valamint rockzenekar és a Spyros Lambros Gyermekkórus illetve maga Desmond Child. 


Bonnie Tyler és Desmond Child először 1986-ban dolgoztak együtt. Jim Steinman invitálására a Secret Dreams and Forbidden Fire albumra két dalt írt. Az If You Were a Woman (And I Was a Man) dalhoz készült videoklipet Jim Steinman rendezte. 1987-ben Cherrel készített duettet Perfection címmel. 1988-ban már Woodstockban a Hide Your Heart albumának producere és szövegírója lett. 2012-ben Nashwilleben találkoztak, és két dalt írt a 2013-ban megjelent Rocks and Honey című albumára, köztük a Believe in Me volt az Egyesült Királyság versenydala az Eurovíziós Dalfesztiválon. Bonnie a Legjobb Énekesnő és a Legjobb dal díját nyerte el a hivatalos közönségszavazáson. 2021-ben Bonnie ismét dalt kért Childtól, és a The Best Is Yet To Come albumára a Stronger Than A Man került fel. 








Megjegyzések