Bonnie Tyler: Simply Believe - 20 éves jubileum

 


2004. április 13-án jelent meg BONNIE TYLER 14. stúdióalbuma SIMPLY BELIEVE címmel. 

Bonnie Tyler 2003 decemberében kapott felkérést Franciaországból, hogy egy francia énekes-színésznővel, Kareen Antonnal énekelje el a Total Eclipse Of The Heart francia-angol nyelvű slágerét. Bonnienak megtetszett a demo így elfogadta a felkérést és Párizsba utazott. 

2003-ban Bonnie Tyler, miután lejárt a szerződése az EMI Musicnál, egy kis francia lemezkiadóhoz szerződött. A Yannis Records gondozásában készült el 2004 tavaszára a Simply Believe album. A lemez egyik producere és szövegírója Stuart Emerson, aki Bonnie régi barátja és akivel már az 1995-ös Free Spirit lemezen is együtt dolgozott. 2003-ban Kareen Antonn egy demót küldött Bonnie Tylernek, a felvételen a Total Eclipse of the Heart cím slágerének francia változatát énekelte modern zenei hangzásban. Bonnienak tetszett a feldolgozás s még 2003 decemberében megjelent az új kislemez a Si Demain... (Turn Around) című dalból. A single a francia SNEP toplistán a második héten már az első helyre került és 10 héten keresztül megtartotta vezető pozícióját. Emellett Belgiumban és Lengyelországban is az eladási és a rádiós játszási listák első helyére került. A dalhoz Kanadában forgattak videóklipet. Néhány hónap alatt 700.000 példány kelt el a Si Demain... (Turn Around) kislemezből, amely Franciaországban és Belgiumban platina, míg Svájcban aranylemez minősítést ért el. Összesen 2 millió példány kelt el belőle. A sikeren felbuzdulva elkészült egy másik klasszikus Tyler dal, az It's a Heartache kétnyelvű változata (Si Tout S'Arrete), amely szintén felkerült a francia toplistára (#12) és a belga lista 7. helyére. 2004 áprilisában pedig megjelent a nagylemez is Simply Believe címmel, amely tartalmazta a két sikeres duettet illetve a Holding Out for a Hero, a Here She Comes és az If You Were a Woman című dalok 2004-es verzióját. Az albumot és a kislemezeket Franciaországban és Belgiumban is nagy reklámkampánnyal hirdették és több TV műsorban is reklámozta Bonnie és Kareen akik franciaországi fesztiválokon is felléptek közösen.



Bár a lemez dallistáján nincs feltüntetve, az All Night to know You és a Driving me Wild című dalok is 2004-es verzióban lettek feldolgozva, ezek a dalok ugyanis Bonnie 1995-ös albumán már megjelentek. A lemez szövegkönyvében egy kis hiba is becsúszott, ugyanis a Nobody Better című dalának szövege helyett a When I Close my Eyes című dalának szövege került be tévesen kétszer. A későbbi kanadai kiadású lemezhez tartozó szövegkönyvben már mind a 15 dal szövege megtalálható hibátlanul.




Megjegyzések