Megjelent Bonnie Tyler első remixalbuma, a Remixes and Rarities 2CD Deluxe Edition

November 24-én megjelent a rajongók által várva-várt dupla lemezes kiadvány, a Remixes And Rarities Bonnie Tyler ritka felvételeivel, remixekkel. Több éves munka ez, amit a legkitartóbb rajongónak köszönhetünk. 

Bonnie Tyler brit rajongói oldalának szerkesztője 3 és fél évvel ezelőtt vetette fel az ötletét a londoni székhelyű Cherry Red Records kiadónak, aki már korábban is jelentetett meg Bonnie Tyler lemezeket, hogy időszerű lenne végre egy olyan kiadványt összeállítani, ami végre igazi különlegességeket is tartalmaz. Mivel a Cherry Red kiadó profilja a régi dalok és albumok újra kiadása kibővített tartalommal, fantáziát láttak a rajongói kezdeményezésben, és segítséget kért, a dalok összeválogatásban. Hosszas kutatómunka kellett hozzá, ogy melyik régi bakelitlemezen, milyen verziók jelentek meg, a világ különböző tájain. Ráadásul a Sony Music kiadónak is engedélyezni kellett a dalok kiadását. A hosszú évek munkája végül meghozta gyümölcsét. Karácsony előtt a rajongók egy Deluxe kiadványt kaptak. Bár minden évben jelenik meg egykét válogatáslemez Bonnie dalaival, sőt, volt olyan év is, amikor 12 féle különböző best of kiadvány jelent meg a dalaival a különböző kiadóktól. A Remixes And Rarities azonban valami egészen új.  

A dupla CD-s kiadványon egy sor Dieter Bohlen (Modern Talking) által írt dal remix és long  verziója is hallható, amik korábban csak Németországban jelentek meg CD kislemezen még a kilencvenes évek elején. Dieter Bohlen volt Bonnie három nagylemezének is a szövegírója, producere 1991-től 1994-ig. Hallható rajta többek között a német TV sorozat, a „Tetthely” egyik betétdala, az Against the Wind extended verziója vagy az Asterix Amerikában rajzfilm betétdala a Say Goodbye Classical verziója. A 80-as évekből is szép számmal válogattak. A Holding Out For A Hero egy Dance Mix és egy instrumentális változatban is hallható, de a Total Eclipse of the Heart, az If You Were A Woman és a Loving You’s A Dirty Job slágerek is felkerültek extended verzióban. De az 1986-os,  energikus Band Of Gold egy Long és egy Dub verzióban is hallható.
Duettekből sincs hiány. Az 1987-es, részben angol, részben portugál nyelvű Sem Limites Pra Sonhar című dalt a brazil Fabio Juniorral énekli. Ez a dal csak Dél-Amerikában jelent meg, ott viszont a toplisták első helyére került . Az 1993-as The Desert Is In Your Heart/ Πεθαίνω Στην Ερημιά viszont csak Görögországban jelent meg. Bonnie Tyler és Sophia Arvaniti görög rockénekesnő duettje, ami szintén toplista első volt, most végre CD lemezen is megjelent.

A ritkaságok közül külön kiemelésre méltó az 1979-es Sayonara Tokyo című dal, ami csak Japánban jelent meg bakelit lemezen. Hasonló a helyzet a Sitting On The Edge Of The Ocean című dallal, amellyel Bonnie Tyler 1979-ben megnyerte a Tokiói Yamaha Dalfesztivált. A versenydalt később Bonnie Tyler spanyol nyelven is lemezre énekelte, és most először hallható CD minőségben.  Ez Bonnie Tyler egyetlen spanyol nyelvű dala. További ritkaság még a Száguldó bosszú című mozifilm egyik betétdala, a Matter Of The Heart, amit Bonnie Tyler 1985-ben énekelt lemezre és csak a Charlie Sheen főszereplésével készült filmben volt hallható.



Természetesen nem sikerült minden remixet és ritkaságot feltenni erre a kollekcióra. Bonnie Tyler az EastWest Recordsnál kiadott dalainak speciális verziói is hiányoznak a lemezről, sőt a rajongók, az Andrea Bocellivel közös duettjét hiányolják a legjobban. De a remixalbum megálmodója Liam Brigg szerint remélhetőleg lesz akkora sikere ennek a lemeznek, hogy később egy Volume 2-n megjelenjenek ezek a felvételek is.

A 33 dal mindegyike digitálisan felújított, modern hangzást kapott, míg a 12 oldalas booklet rengeteg korabeli interjúrészletet tartalmaz olyan zenészekkel, producerekkel, akikkel Bonnie Tyler dolgozott. A Remixes And Rarities egy hiánypotló anyag Bonnie Tyler diszkográfiájából és persze kötelező darab a rajongók számára is.

Tracklist:

CD1
1. HOLDING OUT FOR A HERO (Special Extended Remix)
2. FIRST LOVE
3. WHERE WERE YOU (Radio Mix)
4. IT’S A JUNGLE OUT THERE (Special Jim Steinman Remix)
5. BREAKOUT (Long Version)
6. LOVING YOU’S A DIRTY JOB (BUT SOMEBODY’S GOTTA DO IT) (12″ Version) (with Todd Rundgren)
7. SEM LIMITES PRA SONHAR (Reaching For The Infinite Heart) (with Fábio Jr.)
8. BITTERBLUE (True Blue Mix)
9. I DO IT FOR YOU
10. REBEL WITHOUT A CLUE (Excerpt From…)
11. BAND OF GOLD (Long Version)
12. SAY GOODBYE (Classical Version)
13. FROM THE BOTTOM OF MY LONELY HEART (Long Version)
14. SOLA A LA ORILLA DEL MAR (Sitting On The Edge Of The Ocean) (Spanish Version)
15. HIDE YOUR HEART (A-Side Edit)
16. GOD GAVE LOVE TO YOU (Radio Version)
17. SAYONARA TOKYO
CD2
1. THE DESERT IS IN YOUR HEART (with Sofia Arvaniti)
2. TOTAL ECLIPSE OF THE HEART (Extended Version)
3. MATTER OF THE HEART
4. TAKE ME BACK (Edit)
5. AGAINST THE WIND (Extended Version)
6. IF YOU WERE A WOMAN (AND I WAS A MAN) (Extended Version)
7. (THE WORLD IS FULL OF) MARRIED MEN
8. BAND OF GOLD (Dub Version)
9. LOVING YOU’S A DIRTY JOB (BUT SOMEBODY’S GOTTA DO IT) (Radio Edit) (with Todd Rundgren)
10. RACE TO THE FIRE (Race Mix)
11. SAVE UP ALL YOUR TEARS (London Mix)
12. STAY (Long Version)
13. NO WAY TO TREAT A LADY (7″ Edit)
14. NOTES FROM AMERICA (A-Side Edit)
15. FOOLS LULLABY (Sweet Lullaby Mix)
16. HOLDING OUT FOR A HERO (Instrumental)

Megjegyzések