Bonnie Tyler a napfogyatkozásban kiütötte a Despacitót!


Nagy nap volt a mai az Egyesült Államokban, ugyanis 99 év után újra olyan teljes napfogyatkozást figyelhettek meg, amely mint a keleti, mind a nyugati partól látható volt. Egy pillanatra megállt az élet, ahogy Magyarországon 1999 nyarán. 

A teljes vagy részeges napfogyatkozások alkalmával, de holdfogyatkozásokkor is elő-előkerül Bonnie Tyler legendás slágere, a Total Eclipse of the Heart. Ez a dal az utóbbi napokban szinte himnusszá vált az égi esemény kapcsán és az Egyesült Államokban annyira "felhájpolták", hogy Bonnie Tyler ezzel a dallal szinte eggyé forrt a napfogyatkozással. Éppen ennek kapcsán egy tengerjáró luxushajóra hívták meg, hogy a teljes elsötétedés pillanatában énekelje el ezt a fantasztikus dalt. A kísérő zenekara ráadásul Amerika egyik kedvenc zenekara a Joe Jonas vezette DMCE volt. 





Már ma reggel Bonnie Tyler bejelentkezett a Good Morning America című reggeli élő show-műsorba nem sokkal később már a CNN kapcsolta Bonniet, aki egy kicsit énekel is élőben TV nézők milliói előtt. Ezzel egyidőbe a világsajtót már bejárta a hír, hogy Bonnie a teljes napfogyatkozás ideje alatt énekli el legnagyobb slágerét. Közben a toplistán is egyre feljebb kúsztak a dalok, ugyanis az iTunes TOP100-ba bekerült a Total Eclipse of the Heart teljes, 7 perces album verziója és a rádió verzió is. 
Helyi idő szerint délutánra a 47. helyről a toplista első helyére ugrott az album verzió, míg a single edit a 11. volt. 

Ezzel Bonnie Tyler zenetörténelmi pillanatot írt, hiszen a teljes napfogyatkozás idején szinte rakétasebességgel került fel az iTunes első helyére és ezzel a hosszú ideje ott trónoló Despacitót, Luis Fonsival és Justin Bieberrel együtt kiütötte a nyeregből egy 1983-ban megjelent slágerével.

Az aktuális iTunes toplista az USÁ-ban

Bonnie Tyler a toplista első helyén 1983-ban


47 helyet ugrott a dal, majd kiütötte a Despacitót.


A Billboard máris kikérte a Nielsen adatait és kimutatták, hogy a dalt 634%-al többen töltötték le, mint egy átlagos napon. Az utóbbi egy hétben a Total Eclipse of the Heart napról napra egyre több letöltéssel került egyre közelebb a toplista csúcsához. A dal 2017-ben heti szinten nagyjából napi ezerszer töltötték le, azonban ma estére az idei letöltések száma, meghaladta az 1,2 milliót! Ebből ki lehet számolni, hogy az utóbbi napokban mekkora kereslet mutatkozott erre az örökzöld dalra. De nem csak az iTunes haem az Amazon toplistáján is látható a javulás. a 2007-es From the Heart - Greatest Hits CD a Top10-ben volt a Classic Rock listán és a Top150-be az összesített CD és vinyl listán. 

Nagy nap volt ez a mai Bonnie Tyler életében. Egy megismételhetetlen és felejthetetlen pillanat. Akkora volt a felhajtás az énekesnő körül, mint 2013-ban, amikor hazáját képviselte az Eurovíziós Dalfesztiválon. Bonnie Tyler így hát nem mereült feledésbe és 66 évesen azt gondolom, sok fiatal és korabeli énekes is megirigyelhetné.

Megjegyzések