bonnie tyler n1 in the USA iteunes

bonnie tyler n1 in the USA iteunes

Andrea Bocelli feat. Bonnie Tyler - Unreleased duet

Andrea Bocelli feat. Bonnie Tyler - Unreleased duet
Vivo per Lei / Live for Love Youtube sample

2017. január 11., szerda

Bonnie Tyler - The Collection 2CD ÚJRATÖLTVEAhogy a kiadó ajánlja, a nyolcvanas évek multi-platina énekesnőjének, Bonnie Tylernek a legnagyobb slágerei jelennek meg ezen  a kétlemezes kiadványon, amelyen dalról-dalra élvezhetjük jellegzetes, rekedtes hangját. A brit BBC csoporthoz tartozó kiadó 3 és fél év után újra kiadja a THE COLLECTION-t. 
A Music Club Deluxe a Demon Music Group leányvállalataként a deluxe két CD-s kiadványokra specializálódott. A deluxe megnevezés a díszdobozos csomagoláson kívül a tartalmas szövegkönyvre is értendő.
Míg a kiadvány nívós csomagolást kap, addig a dalok választásánál nem voltak éppen a helyzet magaslatán. Pontosabban, nincs racionalitás.

Összesen 4 nagylemezéről válogatták a dalokat:

 • - Goodbye To The Island (1981)
 • - Faster Than The Speed Of Night (1983)
 • - Secret Dreams And Forbidden Fire (1986)
 • - Hide Your Heart (1988)


CD1
Egy dupla CD-s válogatásnál érdemes odafigyelni a dalok elosztására, ugyanis ha csak az egyik lemezre pakolják fel a slágereket, akkor a másik CD-re már csak a B kategóriás dalok kerülnek. Pont ez az eset áll fenn ennél a kiadványnál is. Sorra követik egymást az egykoron toplistát dalok ("Total Eclipse Of The Heart" – 7 perces verzió-, "Holding Out For A Hero, Loving You’s A Dirty Job, Have You Ever Seen The Rain?,If You Were A Woman", stb.) Jó választás volt feltenni  a lemezre, a "Rebel Without A Clue"-t, ezt a dinamikus, hard-rock stílusú Jim Steinman dalt.
A lemez végére azonban elfogynak az örökzöldek és B oldalas dalokkal zárják a sort. Olyanokkal, mint a "Time" vagy a "Gonna Get Better".  Utóbbi már megjelent korábban CD-n is, de ez a verzió csak az 1981-es "Sayonara Tokio" című bakelit kislemezez B oldalán volt hallható. Zárásképpen a "Goodbye To The Island" című dallal ér véget az egyes lemez.

CD2
Egy-két kivételtől eltekintve csupa töltelékdalt hallunk. A "Rockin Good Way" nyitná a sort, ám ebben az évben a kiadónál lejárt a dal licensz-szerződése, így nem került fel a 2017-es kiadásra. A 2013-as verzión természetesen hallható. A lemez első felében még váltják egymást a fülbemászó dalok ("Hide You Heart, Save Up All Your Tears, The Best, Band Of Gold") a végére ismét B dalokat hallunk. Zárásképpen az 1988-as "Notes From America" zárja a lemezt.
 A kiadó egyébként direkt felhívja az ajánlójában a figyelmet, hogy ritka felvételekkel spékelték meg a kollekciót, a rajongók számára ezek a felvételek már kevésbé érdekesek, izgalmasak, hiszen korábbi válogatáslemezeken már megjelentek egyszer-kétszer… sokszor. Öröm az ürömben, hogy legalább most digitálisan felújítva hallhatjuk ezeket a felvételeket, vagyis az eddigi legjobb hangminőségben.

Összességében jó kiadvány a THE COLLECTION. Rajongóknak azért ajánlott, mert igényes kivitelezésű, míg a zenekedvelőknek a ritka felvételek miatt. Reméljük egyszer majd megjelenik egy olyan átfogó gyűjtemény, amely felöleli Bonnie Tyler 40 éves zenei pályafutását egy többlemezes antológiában.

Dalok:
CD1
 1. Total Eclipse Of The Heart
 2. Holding Out For A Hero
 3. Faster Than The Speed Of Night
 4. Take Me Back
 5. Loving You'sA Dirty Job But Somebody's Gotta Do It
 6. Have You Ever Seen The Rain?
 7. Straight From The Heart
 8. If You Were A Woman (And I Was A Man)
 9. Here She Comes
 10. Rebel Without A Clue
 11. Time
 12. Get Out Of My Head
 13. Gonna Get Better
 14. Goodbye To The Island
CD2
 1. A Rockin’ Good Way (with Shakin Stevens) (CSAK A 2013-AS KIADÁSON!)
 2. Band Of Gold
 3. Hide Your Heart
 4. The Best
 5. Getting So Excited
 6. No Way To Treat A Lady
 7. Save Up All Your Tears
 8. Goin' Through The Motions
 9. Before This Night Is Through
 10. I'm Not Foolin'
 11. I Do It For You
 12. It's Not Enough
 13. Turtle Blues
 14. Under Suspicion
 15. Notes From America
Kiadó: Music Club Deluxe / Sony Music UK
Megjelenés:
-          2013. november 4. (első kiadás) Cat# MCDLX192 / EAN: 5 014797 671928
-          2017. február 17. (második kiadás) Cat#MCDLX224 / EAN: 5014797672246

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése