Jön Bonnie Tyler új albuma Jim Steinmannal? - Interjú

Bonnie Tyler tegnap este Törökországban adott koncertet. Az Isztambuli tartózkodása alatt interjút adott egy helyi lapnak. A szokásos kérdések mellett néhány új információ is elhangzott.
Riporter: Cenk Erdem, Daily Sabah

Bonnie Tyler, Jim Steinman, Adrienne Warren

Jim Steinman és Bonnie Tyler 2003-ban


Daily Sabah:Ön egy legendás énekesnő a pop-rock szakmában. Amikor  a színpadon van, melyik dal hozza még mindig lázba?
Bonnie Tyler: Amikor látom, hogy több száz ember énekli velem együtt a Total Eclipse of the Heart-ot, az nagyon jó érzés, kivűlről tudják a szöveget, csakúgy mint a Holding Out for a Hero vagy a Lost in France dalomat és ez nagy öröm számomra.

D.S.: Az It's a Heartache az első nagy világslágered. Egyetértesz azzal, hogy hozzád inkább a szerelmes dalok állnak közelebb?
B.T.:  Tudom, ogy a szerelmes dalok állnak jól  a hangomhoz. Azt hiszem, megtaláltam a saját stílusomat és Jim Steinmannak köszönhetően jól ki tudom fejezni magam a rockzenében, szerelmes dalokban... nagy érzékiséggel.

D.S.: Motown zenészeken nőttél fel, mint Tina Turner vagy Janis Joplin, de kik a mai kedvenceid? 
B.T.: Tina Turnernek a mai napig nagy rajongója vagyok,  Amy Winehouse egy nagyszerű énekesnő és szövegíró volt, nem tudom megérteni, miért élt ilyen önpusztító életmódot. 

D.S.: A Total Eclipse of the Heart című slágered francia verziója, a Si Demain, amelyet Kareen Antonnal közösen énekeltél és Európában 2 millió példány kelt el belőle. Milyen érzés volt, hogy egy régebbi slágered, újra ilyen népszerű?
B.T.: Ez a dal 12 hétig vezette a francia toplistát. Amikor 1983-ban volt sláger, akkor egy nagyon  intenzív promóciós erőfeszítés, koncertek, nagyon ideges voltam. Most viszont nagy önbizalmam volt és egyszerűen csak élveztem a sikert.

D.S.: Készülőben van egy új album Jim Steinmannal. Milyen dalokra számíthatunk? 
B.T.: Tavaly jelent meg a 16. stúdióalbumom Rocks and Honey címmel de továbbra is rögzítünk új dalokat. Ahogy említettem, a szerelmes dalokat részesítem előnyben. Jim Steinman dallamvilága csodálatos és már ki is választottunk néhány nagyszerű rockdalt.

             ***

JIM STEINMAN az utóbbi időben keveset dolgozik, egészségi állapota is romlott az elmúlt években. Bár több munkája és terve is volt a jövőt illetően, többek között megírni a Meat Loaf életéről szóló musicalt illetve a Diótörő heavy metal verzióját. A hírek szerint 2015-ben Braver then We Are címmel megjelenő Meat Loaf albumon közreműködik, hiszen a címadó dal is Steinman egyik korábbi műve, amely a Vámpírok bálja musicalben is elhangzik.  A dal egy duett lesz, de kérdéses, hogy Lorraine Crosby, Bonnie Tyler vagy Karla DeVito lesz e Meat Loaf partnere, az eredetileg közel 10 perces dalban, amit 15 éve Steven Barton és Elaine Caswell énekelt fel a Vámpírok bálja musical amerikai változatához. 
Mindhárom énekesnő, Lorraine, Karla és Bonnie is dolgozott már Steinmannal illetve Meat Loaffal, illetve Lorraine és Bonnie duettet is énekeltek 2005-ben. Ez a három énekesnő Steinman kedvence, de hogy ki kapja meg, ezt a remek dalt, még nem tudni.
 

Megjegyzések