X-Faktorossal énekel duettet Bonnie Tyler

A brit X-Factor 2007-es szériájának második helyezettjével, vagyis Rhydiannel énekelt duettet Bonnie Tyler, a bariton énekes március 10-én megjelenő albumán. A 30 éves szintén Wales-i származású műsorvezetőként és musical színészként is tevékenykedő Rhydian ötödik albumán feldolgozások és új dalok is hallhatóak majd. A Bonnieval közösen felénekelt Miserere egy 1992-es Zucchero dal, amely az olasz rockénekes azonos című albumán jelent meg. Zucchero akkor Luciano Pavarottival és Andrea Bocellivel énekelte trióban. 
A crossovernek mondható dalról az énekes rántotta le a leplet, amikor nemrég saját twitter oldalán csiripelte el, hogy Bonnie Tyler is közreműködik a hamarosan megjelenő lemezen és mindehhez egy közös képet  is csatolt. 
Nem utolsósorban Bonnie Tyler most először énekel olaszul! A helyes kiejtésben Carolyn segített Bonnienak Carolyn nagyon örömtelinek nevezte ezt a kemény munkát a brit rockénekesnővel és elmondása szerint csodálatos hangja volt és nagyon jó volt vele együtt dolgozni.

AZ EREDETI DAL:
A Miserere-t a U2 frontembere, Bono és Zucchero közösen írta, szem előtt tartva Luciano Pavarotti hangterjedelmét és hogy a híres tenor lesz a duettpartnere. Pavarotti azonban vonakodott, hogy anélkül vegye fel a dalt, hogy előtte egy demón nem hallgathatja meg. Zucchero később a demó kapcsán találkozott egy vak ügyvéddel, Andrea Bocellivel, aki másodállásban egy pisai bárban zongorázott. Miután Pavarotti meghallgatta a Bocellivel készített próbaverziót, sürgetni kezdte a felvételt, hogy mindenképpen Ö maga énekelje az ária részt, később azonban beleegyezett abba, hogy az akkor még ismeretlen Bocellivel is közreműködjön a dalban. A dal elkészült és Zucchero európai turnéra indult Andrea Bocellivel, aki ebben az egy dalban volt partnere a rockénekesnek, de ez meghozta neki azt az ismertséget és sikert, hogy később a világ legnépszerűbb pop-opera előadója lett és mára már 70 millió lemezt adott el. De ehhez a dalhoz kapcsolható a Pavarotti és Barátai koncertsorozat sikere is, amelynek rendszeres vendége volt Zucchero is.

KI AZ A RHYDIAN?
Rhydian Roberts Walesi származású bariton és crossover énekes. Gyermekkorában a helyi rögbicsapatban játszott, majd a Birminghami Konzervatóriumban zenét tanult. Több ösztöndíjat is elnyert, amelyet zenei képességeinek fejlesztésére fordított. Játszott a Grease és a The Rocky Horror Show színpadi változataiban illetve több musicalben is. A 2007-es brit X-Factorban tűnt fel, ahol a második helyen végzett. A zsűri zavarba ejtőnek és tehetségesnek tartotta és egyedül Danii Minogue szavazott nemmel arra, hogy továbbjusson. Sharon Osburne túl arrogánsnak tartotta, de később enyhült a kettejük közti feszültség. Simon Cowell igazi, ragyogó tehetségnek aposztrofálta. 
A tehetségkutató után megjelent albuma több mint 400,000 példányban kelt el az Egyesült Királyságban és platinalemez lett. Fellépett Andrew Lloyd Webber 60. születésnapi koncertjén a Hyde Parkban. Két, az egész szigetországra kiterjedő koncertturné van a háta mögött és több jótékonysági szervezet nagykövete is.

Itt belehallgathatsz a dalba:  Miserere (Rhydian & Bonnie Tyler)

Carolyn, Rhydian és Bonnie Tyler (fotó: Twitter.com/Carolyn)
Fotó: twitter/Rhydian 
Rhydian és Bonnie Tyler


VIDEO:
 
Zucchero és Pavarotti


Zucchero, Pavarotti és Bocelli

Rhydian március 10-én megjelenő albuma



Megjegyzések