Bonnie Tyler: Live and Lost in France CD+DVD

A német Amazon webáruház tegnap feltöltötte a május 10-én megjelenő "új" kiadvány borítóját. A már több mint két hete előrendelhető kollekció a ZYX Music kiadásában fog megjelenni. Örömre azonban nem nagyon van oka a rajongóknak. 

Logikusnak tűnik, hogy a lemezkiadó, aki Bonnie Tyler új albumát piacra dobta, megpróbálja a saját előnyére fordítani az énekesnő sikerét többek között a Rocks and Honey és az Eurovíziós Dalfesztivál miatt is. Kevésbé logikus gondolkodásra enged következtetni, hogy semmi újjal nem rukkoltak elő a merenbergi központban. Ugyanis csak egy új lemezborítót terveztek a 2011. december 2-án megjelent Live in Germany 1993 kiadványhoz! Vagyis csupán egy újra kiadásról van szó. A lemezborítón a Rocks and Honey betűtípusát használták, még a színek is megegyeznek. Sajnos nem sok kreativitás mutatkozik meg az új kiadványon sem. A szokásos nullás régiókódot jelző fehér plecsni a bal alsó sarokban igazán "szép" látvány. Ennél jobban elcsúfítani aligha lehet egy lemezborítót. A kép a videóból lett kivágva. így a minősége sem tökéletes. Összességében azonban egy fokkal szebb az új változat mint a 2011-es. Már csak az a kérdés, miért kellett nevet változtatni? Azok a rajongók, akik az elmúlt hetekben előrendelték a terméket, most bizonyára rossz szájízzel visszamondják. A videó hossza, képi és hang minősége, vágása átlagon aluli. Továbbá a film teljes időtartama alatt a bal felső srokban éktelenkedik egy felirat egy téglalap alakú háttérben BONNIE TYLER-LIVE felirattal. Ráadásul az eredeti felvételből egy szélesvásznú kiadást készítettek, miután levágták a kép alját és tetejét.


Szélesvásznú kép és a bal felső sarokban is egy zavaró tényező.

A Live in Germany 1993 CD-n, DVD-n és CD+DVD változatban jelent meg. Augusztus utolsó hetében elkezdték értékesíteni. A megjelenése szeptember elejére volt kiírva. A folyamatos csúszásoknak köszönhetően csak az ötödik időpontra sikerült ténylegesen is kiadni, december 2-án. Toplistára nem került fel egyik változat sem. Csupán az amazon.de eladási listáján szerepelt a 45. helyen. Később két új video került fel a youtubera erről a koncertről. Bonnie ugyanis nem csak 10 dalt énekelt, bár a televízióban ennyit adtak le. A Bitterblue és a God Gave Love to You című dalokat is elénekelte. Ezek viszont hiányoznak a lemezről. A CD 9 a DVD 10 dalt tartalmazott. A DVD utolsó dala a Lovers Again csak 2 és fél perci látható, ugyanis a dal felénél elsötétül a kép és véget ér a film. (Videók lejjebb)

Az hogy 100%-ban ez a kiadás várható május 10-én, csak akkor lesz biztos, amint az amazon vagy a ZYX Music is hivatalosan megerősítik. Viszont a mostani kiadás feltűnően olcsó a 2011-es kiadáshoz képest. Az Amazon és a Jazz, Pop, Classic üzletben is olcsóbb az új kiadás.

                                            Árak az     amazon.de-n   és a  jpc.de-n
LIVE AND LOST IN FRANCE CD+DVD      10.99 EUR             12.99 EUR
LIVE IN GERMANY 1993 CD+DVD          16.60 EUR             16.99 EUR

A 2013-as változat Live and Lost in France címmel



Live in Germany 1993 CD+DVD 2011-ből
Videók:

Az első két videóban látható a különbség:

 
A DVD változat részlete



                                                                     A TV változat

Ami a DVD-ről kimaradt...

                                                                         Bitterblue

Megjegyzések