Bonnie Tyler best of - ez történt 2011-ben!


JANUÁR: Bonnie Tyler és Matthias Reim az ARD német televízió egyik esti show műsorában mutatták be új duettjüket. A Wilde Tränen/Salty Rain félig angol, élig német nyelvű sláger Matthias 2010 októberében megjelent stúdióalbumára került fel. 

FEBRUÁR: A 2011-es év első válogatásalbuma, a Holding Out For A Hero – The Very Best Of, amelyet a brit Sony Music adott ki 16 nagyszerű dallal 1983-tól 1988-ig. A lemez az Egyesült Királyságban adják ki először. A kiadvány hátsó borítóján egy rövid karriertörténet kapott helyet, amelyben az olvasható, hogy Bonnie Tyler világszerte eddig 100 millió lemezt adott el karrierje során.



MÁRCIUS: Bonnie Tyler „Freeman of Neath Port Talbot” kitüntetést kapott, az egy életre szóló, az egész világon elért sikereiért és Port Talbot nagyköveteként betöltött szerepéért. Bonnie Tyler a második nő, aki ezt a díjat a magáénak tudhatja. Továbbá újabb válogatásalbum látott napvilágot Franciaországban, La Collection címmel a francia Sony Music gondozásában. 


ÁPRILIS: Március végén, április elején az Amerikai Egyesült Államokban a Sony 10 év után újra kiadta a Total Eclipse of the Heart CD lemezt, Bonnie 10 nagyszerű slágerével. 2011-ben ez a harmadik kollekciója. 

 
MÁJUS: a németországi SWR1 rádió az interneten élőben közvetítette Bonnie május 28-i közel 90 perces élő koncertjét Prümből.  Bonnie a Rheinland-Pfalz napok sztárvendégeként lépett fel és örökzöld slágerei között felcsendült még a The Best és a Bitterblue című nagy sikerű dala is.

JÚNIUS: 8-án 60 éves lett Bonnie Tyler. Születésnapját wales-i kastélyának kertjében ünnepelte családi és baráti körben.  Szinte minden zenei fórumon megemlítették, többek között több magyarországi internetes hírportálon. 4 napig pedig a magyar wikipédia online enciklopédia nyitóoldalán is az ő adatlapja köszöntötte az odalátogatókat. Bonnie fergeteges koncertet adott a varsói Kongresszusi Központban, telt ház előtt. 


AUGUSZTUS: A németországi ZDF televízió vasárnap reggeli élő műsorában Bonnie két dalt ad elő, egy kis bakival valamint új hírek láttak napvilágot, többek között egy új duettről, új CD és DVD kiadványról illetve Meat Loaf is kijelenti egy interjújában, hogy szívesen énekelne duettet Bonnieval. Ráadásként a brit Sony Music ismételten kiadta kettejük közös válogatásalbumát a Meat Loaf & Bonnie Tyler Heaven & Hell-t egy exkluzív díszdobozban. 

SZEPTEMBER: Elmaradt a 9-ére beígért Live in Germany 1993 CD, DVD és CD+DVD kiadása. A Zyx Music még napokkal később sem adott bővebb tájékoztatást a késés okáról és az új megjelenési időpontról.  Idő közben szeptember 21-re módosult a kiadás dátuma, ez ekkor sem teljesült. Megjelent digitális formátumban Bonnie új duettje, az Eternal Flame/Amour Éternel ami Laura Zennel ad elő közösen. 




OKTÓBER: Megjelent a francia Sony Musictól a Best Of 3CD exkluzív digipack csomagolásban, új eddig kiadatlan dalokkal. A kollekció a francia toplista 6, míg a belga lista 10. helyét szerezte meg.  Bonnie és aura a francia TF1 csatornán bemutattak egy részletet új dalukból, ami a francia TOP250 listára is felkerült. A kiadvány 53 dala közt újdonságok, újrahangszerelt dalok, duettek, ritka B oldalas dalok és élő koncertfelvételek is helyet kaptak.
A ZYX Music még a beharangozott október 21-i időpontra sem adta ki Bonnie koncertfilmjét. 
 

NOVEMBER: Az amazon.de és több más online áruház szerint december 2-án jelenik meg Bonne Tyler új CD és DVD kollekciója, bár a Zyx Music weboldalán még nem frissültek az adatok. Bonnie Tyler volt az ukrán X-Faktor világsztár vendége. Az élő műsorban 3 dalt adott elő óriási sikerrel.  Továbbá újra kiadták, ezúttal Németországban a Holding Out For A Hero – The Very Best Of lemezt, amit februárban már a britek is megjelentettek.

DECEMBER: második napján végre, hosszas várakozás után a boltokba került a Live in Germany 1993 CD, DVD és CD+DVD változat, azonban korántsem azzal a tartalommal, amivel meghirdették.  A beharangozott nagy német koncertturné helyett egy alig 45 perces TV felvétel jelent meg a CD-n 9, míg a DVD-n 10 dallal, extrák nélkül. Ezen felül a képi anyagot is átszabták, illetve az utolsó dal csak a feléig van rögzítve.  Ennek ellenére a CD+DVD Deluxe változat másfél héten keresztül szerepelt az amazon.de Top100 Live Album listáján. Az óránként frissülő toplistán a legjobb helyezése a 45. volt.  Bonnie Tyler a France3 TV csatornának adott interjújában elmondta, hogy új lemezének kiadása, amelyre hamarosan kiválasztja a legjobb 11-12 dalt, 2012 nyarán fog megjelenni. A felvételeket a countryzene fővárosában, az amerikai Nashwillben rögzítik majd, valószínűleg Wayne Warner segítségével.  Az 1995-ös Free Spirit óta ez lesz az első albuma, amely az Egyesült Államokban készül.  December 17-én a moszkvai Retro FM rendezvényén lépett színpadra majd a sajtótájékoztatón elmondta, hogy márciusi újabb moszkvai fellépésén már az új dalát is elénekli majd, ami a 2012 nyarán megjelenő albumon is hallható lesz.
 
A 2011-es év tehát kétség kívül a lemezek éve volt. Ilyen sok válogatásalbumot a Sony Music még nem adott ki az elmúlt 10 évben Bonnie Tyler dalaival. És szerencsére toplistára is felkerült a 3 lemezes Best Of kiadvány. De exkluzív fotók is jelentek meg Bonnie 1993-as budapesti Globe Arénában tartott koncertjéről is. Valamint egy talány is napvilágot látott. Vajon hol volt a második magyarországi helyszín a Silhouette in Red Tour keretében. Szombathelyen, ahogy a turnéfüzet írja, vagy Nyíregyházán, a Bujtosi Szabadidő Központban, ahogy a magyar BRAVO magazin írta? Ebben az évben is több, ritka videó felvétel került fel a youtube video megosztó oldalra és több értékes és ritka kiadványt is áruba bocsátottak az ebay nemzetközi piacán. 

Kiadványok:

·         Holding Out For A Hero – The Very Best Of (első kiadás: Nagy Britannia)
·         La Collection Bonnie Tyler
·         Total Eclipse Of The Heart
·         Heaven & Hell – Meat Loaf & Bonnie Tyler (Girls Night In Box)
·         Bonnie Tyler Best Of 3CD Box
·         Holding Out For A Hero – The Very Best Of (második  kiadás: Németország)
·         Live in Germany 1993 CD
·         Live in Germany 1993 DVD
·         Live in Germany 1993 CD+DVD (Deluxe Edition)

Digitális megjelenés (amazon MP3, iTunes):

·         Amour Éternel/Eternal Flame (featuring Laura Zen)
·         Best Of 3CD Box (Franciaországban)
·         Bonnie Tyler: 4 Hits
                                           
Toplista: 

BONNIE TYLER BEST OF 3CD
·         SNEP France TOP40 Compilation 6
·         UltraTOP Belgium TOP20 Heatseeker Album 10
·          SNEP France Top 100 Album 36
·          UltraTOP Belgium TOP100 Album 48
·         amazon.fr Pop Album 92
·         amazon.fr Compilation 123

LIVE IN GERMANY 1993 CD+DVD (Deluxe Edition)
·         amazon.de Top100 Live Album 45

THE VERY BEST OF BONNIE TYLER (1993 Sony Music)
·         amazon.de Top 100 Best Of album 70
·         RTL Ultimative Chart Show 37

Megjegyzések