Kitüntetést kapott Bonnie Tyler!



Goldene Europa, German Echo, Bravo OTTO, RSH Gold, Radio Regenbogen Awards, Angel Awards és még számtalan zenei és életműdíj után ismét elismerték munkáját.

Nagy Britannia Port Talbot városában vette át múlt héten a „Freeman of Neath Port Talbot” kitüntetést az egy életre szóló, az egész világon elért sikereiért és Port Talbot nagyköveteként betöltött szerepéért. Bonnie Tyler a második nő, aki ezt a díjat a magáénak tudhatja Margaret Thorne veterán önkéntes után.

„Egy kisvárosból származom, egyszerű családból, egyszerű lányként, soha nem gondoltam volna, hogy ilyen nagy megtiszteltetésben lesz részem. Nagyon megható és remélem, hogy a belém fektetett becsület és bizalom a későbbiekben is megmarad.” – mondta Bonnie eskütétel és a díjátadó ceremónia után.

Bonnie Tyler a leghíresebb walesi énekesnő. Karrierje a 70-es évek elején kezdődött majd 1975-ben szerződött Nagy Britannia legnagyobb zenei vállalatához, az RCA Recordshoz 1975-ben, majd az azt követő években sorra jöttek a listavezető örökzöld slágerek, mint a Lost in France, It’s a Heartache vagy a későbbi Total Eclipse of the Heart.

A városi tanács vezetője, Ali Thomas így nyilatkozott: „Nagy Britannia legnagyobb női művészei közé tartozik Bonnie Tyler, aki közel 40 éve sikeres nemzetközi karriert tudhat magáénak. Ismerem az édesapját is, aki bányában dolgozott és Ő is egy úriember.”


Megjegyzések