Best Of 2009



Sok albumok, koncertet és új dalt tartogatott számunkra a 2009-es év. Íme egy rövid összefoglaló, mi is történt 1 év alatt a kedvenceinkkel:

  • 2009 március: 2 duplalemezes válogatás is megjelent Bonnie Tylertől. A Sony Music Ravishing - The Best of Bonnie Tyler illetve Flashback International címmel jelentette meg a díva 80-as években kiadott dalaiból álló kollekciót. Meat Loaf dalaiból is kiadott a Sony egy dupla CD összeállítást Piece of the Action címmel.
  • 2009 május: Több mint négymillióan töltötték le Bonnie Tyler - Total Eclipse Of The Heart című világslágerét a Sony SingStore rendszeréről. A SingStar egy karaoke játék, 2007 decemberében debütált. A négymilliós letöltéshez tehát alig másfél évre volt szükség és maga mögé utasította a Europe és Elvis Presley dalát ileltve 80-as évekbeli vetélytársnőjét, Cyndi Laupert is!
  • 2009 július: Japánban újra kiadásra került Bonnie Tyler Faster Than the Speed of Night és Secret Dreams and Forbidden Fire című mkini LP CD albuma bónusz dalokkal illetve japán OBI-val, ami kétnyelvű szövegkönyvet is tartalmaz. A kiadvány csak a szigetországban kapható, de a világ midnen tájáról rendelhető, többek között hazai online áruházból is.
  • 2009 augusztus: Bombaként robban a hír, hogy Bonnie Tyler augusztus végén Győrben ad ingyenes koncertet, így 5 év után ismét a magyar közönségnek énekelt a walesi énekesnő. A Dunakapu téren több mint 10 ezer embernek énekelte Bonnie a legnagyobb slágereit élőben, Mándoki László zenekarának kíséretében valamint sajtótájékoztatót adott és aláírást is kaphattak tőle a szerencsés rajongók. Bonnie Tyler fergeteges estét varázsolt a nyár utolsó napján.
  • 2009 szeptember: Roman Polanski, a Vámpírok bálja című musical rendezője Svájcba utazott egy díjátadóra de a rendőrség letartóztatta, a 30 évvel korábbi pedofil ügy miatt. Polanski 1978-ban egy tizenéves lányt rontott meg és hogy ne kerüljön börtönbe, elszökött az USÁ-ból és azóta nem léphetett amerikai területre.
    Hosszú idő elteltével Bonnie Tyler új dallal jelentkezett! Az Only men Aloud formációval közösen aénekelte fel a Total Eclipse of the heart című slágerének 2009-es verzióját, amelyhez 2 promóciós és egy LEGO videoklip is készült.
  • Az Egyesült Királyságban kerül ismét piacra a The World Starts Tonight és a Natural Force, Bonnie Tyler első két debütáló albuma, amely először 1976-ban és 1978-ban jelent meg bakelitlemezen, majd 1990-ben adták ki CD formátumban is olyan slágerekkel mint a Lost in France és az It's a Heartache. A 2009-es két-két bónusz dal kerül, ami eddig csak kislemezek "B" oldalain szerepeltek. Továbbá megjelent az interneten Mal Pope Cappuccino Girls című musicaljének betétdala szintén Bonnie Tyler előadásában.
  • 2009 október: Bonnie Tyler egy epizód erejéig szerepet kapott a népszerű angol sorozatban, a Hollyoaks Later-ben. Bonnie angyalként jelenik meg egy álomban és a főszereplővel, Carmel-lel közösen eléneklik a Holding Out For A Hero-t. Az epizódot október másodikán adta le a Channel 4.
  • 2009 november: Bonnie Tyler is meghívott fellépője volt a vasárnap este, a londoni Royal Albert Hall-ban megrendezésre került Pinktober - Women of Rock elnevezésű segélykoncertnek. Az énekesnő olyan előadókkal együtt lépett színpadra, mint Jamelia, Melanie C vagy a Mamma Mia musical formáció. Bonnie két legsikeresebb dalát, az It's a Heartache és a Total Eclipse of the Heart-ot adta elő. Az Eagle Vision kiadó Meat Loaf 1978 júniusi Offenbach-i koncertjét adja ki feljavított képminőségben. A németországi Bat out of Hell Tour során Meat loaf a legnagyobb slágereit adta elő élőben. A Jim Steinmand alok és a zseniális teátrális heavy metal hangzás elmaradhatatlan elemei nélkül.
  • 2009 december: A PS Produkció kezdeményezésére, a Soho Boutique Hotel és a Kare Budapest design cég együttműködésének eredményeként 2009. december 7-én megnyílik a vendégek előtt a Vámpírok bálja két főszereplőjének dedikált exkluzív vámpírlakosztály, a főhős Krolockról és történetbeli fiáról, Herbertről elnevezett két suite. A lakosztályok vendégeit extra bekészítés és személyre szabottabb szolgáltatások is várják. Tervezik azt is, hogy a témára csomagajánlatokat dolgoznak ki, melybe belefoglalják többek között a lakosztályokban tölthető éjszakát és a színházjegyeket is.

Megjegyzések