Bonnie Tyler: Életem legnagyobb álma volt hogy Rod Stewarttal énekeljek





Válogatás az elmúlt hét sajtótermékeiben megjelent cikkekből, interjúkból.

Cliff Richard

Az új album egyik duettjét Cliff Richarddal énekli Bonnie Tyler. Ám a közös dal helyett még mindig Cliff Richard gyerekmolesztálási ügye izgatja a sajtót. És mivel Bonnie személyes jó barátja Cliffnek, így a Daily Mail is megkérdezte Bonniet az ügyben, aki természetesen abszurdnak találta az egész történetet és már a kezdetekkor is kiállt Cliff ártatlansága mellett. Taking Control című dalukat pedig ez ihlette. Cliff dalait a BBC a tavalyi ítélethozatal óta rendszeresen játssza, amolyan kárpótlás gyanánt.

Előzmény:
Az énekest négy férfi jelentette fel, azt állítva, hogy a popsztár szexuális bűncselekményeket követett el ellenük. E bűncselekmények a feljelentők szerint 1953 és 1984 között, az ő gyermekkorukban történtek.

Cliff Richard a komoly nemzetközi feltűnést keltő házkutatás idején portugáliai nyaralójában tartózkodott, ám nem sokkal később hazatért, és önként megjelent a területileg illetékes Dél-Yorkshire megyei rendőrségen, ahol kihallgatták. 

Sir Cliff az eljárás során végig teljesen megalapozatlannak és hamisnak minősítette a feljelentésben foglalt állításokat, és már a házkutatás után kilátásba helyezte, hogy kártérítési pert indít a BBC és az ügyben eljáró rendőrkapitányság ellen magánéletéhez fűződő jogainak durva megsértése címén.

Ezt két éve meg is tette, és ebben az ügyben hozott a BBC számára súlyosan elmarasztaló ítéletet szerdán a londoni felsőbíróság eljáró tanácsa.

A bírói testület 122 oldalas végzése kimondja, hogy a BBC jogi megalapozottság nélkül, súlyosan és "bizonyos mértékig szenzációhajhász" módon megsértette az énekes magánéleti jogait.
 

A BBC úgy keveredett az ügybe, hogy 24 órás hírtelevíziójának stábja, amelyet a rendőrség az időközben kiszivárgott üzenetváltások tanúsága szerint előre értesített, már a helyszínen várta a házkutatásra érkező rendőri egységet és egyenes adásban közvetítette a fejleményeket.

A házkutatást a nézők a földről és a levegőből is figyelemmel kísérhették, a BBC ugyanis egy helikoptert is a helyszínre küldött. A helikopteres stáb kamerái a ház ablakain keresztül arról is részletekbe menő közeli képeket sugároztak, ahogy a rendőrök Sir Cliff személyes holmijában kutakodnak.

Az ügyben parlamenti vizsgálat is lezajlott, amely megállapította, hogy bár a BBC a rendőrséggel folytatott együttműködése során a maga részéről megfelelően járt el, a házkutatás élő közvetítése azonban ennek ellenére "óriási, helyrehozhatatlan károkat" okozott Sir Cliff Richard közmegítélésében. Cliff végül 400 ezer fontos kártérítést kapott.  (Bikk)

Chris Norman

Bonnie és Chris régóta ismerik egymást, jó kapcsolatot ápolnak. Chris adta Bonnienak a "Battle of the Sexes" dalt azzal a célzattal, hogy Rod Stewarttal énekelje el. Norman és Bonnie felvették a demót és ezt küldték el Rodnak, akinek tetszett a dal.

Rod Stewart


Rod Stewarttal közös duettje apropóján elmondta, egy közös barátjuk lévén kerültek kapcsolatba. Egy e-mail váltás után állapodtak meg egy közös dalról. Bonnie szerint Rod még 74 évesen is nagyon vonzó és szereti a stílusát. Mindig is én voltam a női Rod Stewart, még nem késő egy duett - mondta Bonnie.


Barry Gibb

 Barry oylan sztárokkal dolgozott együtt, mint Barbra Streisand vagy  Dolly Parton. A "Seven Waves Away" című dal külön Bonnienak írta, aki megdöbbent azon, hogy vannak eberek, akik kifejezetten vele szeretnének dolgozni, főleg férfiak. 

Catherine-Zeta Jones és Michael Douglas

Bonnie Tyler férjének unokatestvére Catherine. Így gyakan töltik együtt a karácsonyt és együtt énekelnek, még Michael Douglas is dalra fakad. 

#Me too mozgalom

Bonnie nem ért egyet a #Me too mozgalommal, inkább azt tanácsolja, vegye mindenki a saját kezébe a dolgokat. "Egyszer Dániában egy újságíró megfogta a hajam. Akkoriban igen nagy és göndör hajam volt rétegesen vágva. Szóval megofta a hajam és elkezdte rángatni, majd az kérdezte, -ez paróka?-. Ekkor megragadtam a golyóit és azt mondtam - ez valódi-? Látni kellett volna a fájdalomtól eltorzult arcát."

Arra a kérdésre, hogy a "Battle of the Sexes" című dala Rod Stewarttal, van e köze a #Me too vitához, csak annyit mondott, hogy nincs. A fiatalok társkeresőznek, flörtölnek, de tisztelettel tegyék. Tiszteletben kell tartani a másikat. 

Mi lett John Carter Cash-el?

Három éve Bonnie Tyler nashvillebe utazott és a legendás Johnny Cash fiával dolgozott együtt. A híres Cash Cabin stúdióban több dalt is felvettek. Sajnos az amerikai producerekkel  nem sikerült megegyeznie Bonnie menedzserének, így a Cash-el közös produkció nem jött létre. Az újratervezésben Kevin Dunne segített ai újra összehozta Bonniet egykori zenei producerével David Mackay-el. 

 

 

 

Wadge az új Cash

A walesi származású Amy Wadge több slágergyanús dalt is írt Bonnie új albumára. Az "Older"-t például egy éjszaka alatt egy spontán ihlettel írta meg. Másnap reggel megmutatta Bonnienak, aki azonnal beleszeretett a dalba. 

Turné

Bonnie Tyler nagy európai turnéja során a német nyelvű országokon túl Franciaországban, a Benelux államokban is ad koncertet. Nyári menetrendje során pedig Oroszországba, Finnországba, Norvégiába és Magyarországra is ellátogat. Örökzöld slágerei mellett 6-7 dalt is előad majd az új albumáról.


LIVE album

Az earMusic felveszi Bonnie Tyler valamelyik koncertjének hanganyagát és előre láthatóan 2020-ban adja majd ki. Így már három koncertalbuma lesz Bonnienak. 

Deluxe kiadás

A "Between the Earth and the Stars" albumból valószínűleg készül majd egy Deluxe kiadás is. Ha lesz, akkor október-november környékén jelenhet meg. Elnézve a kiadó más előadóinak kiadványait, valószínűsíthető, hogy egy bónusz CD lesz hozzácsatolva az eredeti albumhoz. A 2. lemezen koncertfelvételek, remixek jelenhetnek meg illetve azok a dalok, amiket Bonnie nemrég rögzített. Többek között az "It's a Heartache" slágerének új verziója, a 10CC "I'm not in Love" című híres dalának feldolgozása. De akár egy negyedik duett is megjelenhet. 

Az earMusic igényes kiadványokat jelentet meg CD-n és bakelit lemezen is, de speciális kiadásokat, boxokat is készít. 

Forrás: Daily Mail, Blikk, Classis Pop Magazine, Südkurier,









Megjegyzések